Strängnäs KonstGalleri 

Trädgårdsgatan 24 Centrala Strängnäs 

Om oss

Vi startade Strängnäs KonstGalleri som är en ideell förening juni -23 Målet med föreningen är att erbjuda konstnärer möjlighet att ställa ut sin konst och för konstintresserad att få en trevlig konstupplevelse med flera olika konstutställningar under året. 

Vi visar nya utställningar i galleriet flera gånger i månaden.  Våra utställare kommer (förutom konstnärsmedlemmar) från olika delar av Sverige med bildkonst så som måleri, fotokonst, konstgrafik, textilkonst, skulptur och keramik av både yrkesverksamma konstnärer och seriösa amatörer. 

Vi  som driver galleriföreningen är själva konstnärer och arbetar helt ideellt och upplåter utställningsmöjlighet till självkostnadspris. Vi tar ingen provision eller andra avgifter utan enbart en fast hyreskostnad som innefattar lokalhyra, el, larm, försäkring för lokalen. Galleriet kan bokas till egna utställningar av både medlemmar och andra konstnärer se lediga veckor här intill-

Strängnäs konstgalleriförening arrangerar även samlingsutställningar, vårsalong, höstsalong, jurybedömda utställningar mm. intresserade konstnärer kan anmäla sig till samlingsutställning via vår hemsida eller via mail.  

Vår vision är att Strängnäs konstgalleri  blir ett nav för konstnärer och konstintresserade. Vi vill sprida konst och konstintresset i Strängnäs med omnejd.

Medlemskap

Vi är en ideell förening vars mål är att sprida konst och konstintresse i Strängnäs med omnejd. Vi erbjuder konstintresserade härliga utställningar flera gånger om året och till konstnärer utställningsmöjlighet i vår galleri till vårt självkostnadspris. Våra medlemmar är konstnärer och konstintresserade.  För att ställa ut i konstgalleriet behöver du inte vara medlem men du får gärna bli medlem i vår förening och träffa likasinnade kreativa, konstnärer och  konstintresserade människor.

Vår förening är ny och vår verksamhet startar den 1 juni 2023 men har snabbt vuxit och idag februari 2024 är vi över 100 medlemmar. 

Att bli medlem i Strängnäs Konstgalleriförening har många fördelar både för dig som konstnär och för dig som är konstintresserad. Om du blir en av oss  kan du nyttja medlemsförmåner, bli inbjuden på vernissage, lyssna på spännande föredrag, delta i vårt konstlotteri (en gång om året) , gå en kurs i måleri eller bara komma och mingla med oss på vernissage/utställningar eller andra aktiviteter.  När du bli medlem i Strängnäs konstgalleriförening betalar du en medlemsavgift på 150 kr./år till BG169-7192


När du är medlem så kan du bli aktiv medlem ett år i taget. En aktiv medlem är konstnär som är aktiv och vill ställa ut sin konst fler gånger per år genom att boka egna utställningar eller delta i samlingsutställningar. Alla medlemmar kan söka till gruppen aktiv medlem genom att maila till info@stangnsakonstgalleri.se och berätta varför du vill bli aktiv medlem samt bifoga några bilder på det du gör eller en länk till din hemsida.  Denna grupp betalar en medlemsavgift på 350 kr per år och får även delta i medlemsutställning en gång om året utan kostnad. Här kan vi enbart ta mot ett begränsat antal aktiva per år men man kan lämna sitt intresse och ställa sig i kö för en ledig plats. En aktiv medlem kan inför ett nytt år välja att återgå till medlem när behov av utställning inte föreligger för gällande år och när/om situation ändras kan man åter träda in som aktiv nästkommande år. Aktiv medlem hjälper även till med bemanning och hängning av utställning när behov uppstår, samt ansvarar skötseln av gallerilokalen. Om du vill söka dig till den aktiva gruppen mailar du några bilder på de verk du gör samt lite info om dig själv, till info@strangnaskonstgalleri.se

 För att kunna ställa sig i kö för en aktiv plats behöver man vara medlem.

Medlemsförmåner/Medlemsinfo
Medlemsbrev till alla medlemmar
Inbjudan till Vernissage och Utställning i galleriet
Delta i konstlotteri ( en gång om året)
Studiebesök hos andra konstnärer eller utställningar
Medlemsträffar och Mingelkvällar
Alla medlemserbjudanden/förmåner via Riksförbundet Sveriges Konstföreningar
20%  rabatt på Inramningar hos Catarinas ramateljé, Åkerstyckebruk
Alla medlemmar kan delta i en Konstrunda som arrangeras av Galleriet
Alla medlemmar kan boka galleriet för egen utställning med 10% rabatt på ord pris, gallerikonstnärer 20% rabatt .
Aktiv medlem,  får gratis plats på medlemsutställning en gång om året.
Aktiv medlem  får en presentation av sig på vår medlemssida


Årsmöte hålls i slutet av mars månad årligen, däremellan erbjuder vi våra medlemmar medlemsmöten, medlemsträffar, trevliga konstutställningar med mingel, konstföreläsningar, kurser, konstresor och studiebesök

Medlemssida

Persondata

De personuppgifter som ni delar med oss använder vi till enbart för att hålla kontakten med er, underlätta vid bokning samt marknadsföra er utställning på vår hemsida samt FB och IG om det är ok för dig. 

Utöver vår hemsida som drivs av Strato så behandlar vi era personuppgifter i utställningskalendern samt medlemsmatrikeln för medlemmar Ingen annan lagring eller delning av era personuppgifter förekommer.
De personuppgifter ni delger oss kommer sparas två år efter att ni haft er senaste utställning, detta i syfte att underlätta potentiella framtida utställningar. När en medlem utträder föreningen raderas uppgifterna omgående. Ni har när som helst rätten att invända mot den behandling vi företar oss, få tillgång era personuppgifter som vi behandlar samt få dessa raderade.

Välkommen till en ideell konstförening som driver Konstgalleri, utställningar, kurser, föreläsningar osv.